Om Fodnoter

– begrundelser og regler

Hvorfor?

Vi skriver det tidlige 21. århundrede. Hele verden er optaget ensformige TV-serier, computerspil og materielle goder. Men højt mod nord er der en gruppe tegneserie entusiaster, der stadigvæk holder stand mod den undergravende underholdning i TV og kæmper for at opretholde intelligent humor.

Politik

Asterix Fodnoter er lagt på nettet i en ufuldstændig version, dvs. albums bliver lagt på efterhånden, de bliver kommenteret. Dette er valgt, da det er bedre, at komme med noget frem for at vente til sitet er fuldkomment – som vi jo alle ved, vil det aldrig ske. Samtidig giver det også mulighed for at komme med løbende kommentarer og forbedringer.

Opbygningen

Sitet bliver opbygget hen ad vejen, dvs. persongalleriet vil blive udvidet efterhånden. Derfor vil der også mangle mange figurer og stednavne i starten, da disse kun bliver lagt ind, når et album er blevet lagt på sitet.

Sitet er forsøgt holdt så rent som muligt – dvs. uden alle mulige former for annimation, men jeg har vurderet, at små vignetter af figurerne vil lette gennemgangen og læsningen.

Jeg har prioriteret, at alle informationer om et album er på den enkelte side, der omtaler albummet. Derfor vil personer og steder optræde flere gange under de forskellige albums. Dette burde give den bedste hjælp, hvis man sidder med et konkret album i hånden.

Copyright

De fleste billeder er fra Asterix albums, og disse billeder er Copyright © Rene Goscinny og Albert Uderzo. Ellers vil jeg efter bedste evne sikre henvisninger til de informationer, der findes på dette site.

Inspiration

Opbygning og indhold på sitet er inspireret af “The Asterix Annotations version 3.0”, og jeg har efter aftale med Sudhakar “Thaths” Chandrasekharan arbejdet videre med hans ideer.

Lars Jacobsen
September 2005

 

Kommentarer er meget velkomne – send en mail til lars(hos)asterixfodnoter(punkt)dk. Kommentarfeltet er fjernet grundet store mængder af spam.